social

/DOC/ Fostul șef SIS, Vasile Botnari s-a ales doar cu o amendă de 88 de mii de le în dosarul expulzării profesorilor turci

10 сентября 2020, час 10:14
Делиться:

Fostul șef al SIS, Vasile Botnari s-a ales doar cu o amendă de 88 de mii de lei în dosarul expulzării profesorilor turci. O confirmă hotărârea instanței de judecată, publicată de site-ul safenews.md. Potrivit deciziei, Botnari este privat și de dreptul de a ocupa o funcție publică în următorii cinci ani.

Despre faptul că Vasile Botnari a scăpat doar cu o amendă de 88 de mii de lei a scris și deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

„Am primit o informație care m-a șocat de-a dreptul – se pare că Vasile Botnari nu a fost condamnat nici măcar la închisoare cu suspendare, cum spunea procuratura. Pentru răpirea și deportarea a 7 oameni nevinovați a fost condamnat cu… amendă. Amendă! De 80 de mii de lei”, a scris pe Facebook deputatul PAS.

Litvinenco a mai menționat că procurorii, care au cerut inițial doi ani de închisoare pentru fostul șef SIS, singurul vinovat în dosarul expulzării celor 7 profesori turci, nici măcar nu au contestat sentința pronunțată de magistrații Judecătoriei Buiucani.

Am solicitat un comentariu de la procurorul de caz Victor Plugaru. Acesta a refuzat să ofere vreo declarație.

„Nu oferim niciun comentariu până când nu avem permisiunea instanței. Noi am cerut ca acest dosar să fie desecretizat”, ne-a spus Plugaru.

Documentul de mai jos îl contrazice pe procurorul general, Alexandru Stoianoglo, care a spus luni la „Politica” Nataliei Morari că Vasile Botnari a fost condamnat acum o lună la închisoare cu suspendare și ar fi achitat deja 125 de mii de euro pierduți de R. Moldova la CEDO.

„El a achitat benevol 125 de mii de euro, pierduți de Republica Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), drept prejudiciu și a achitat 380 de mii de lei pentru avionul care a fost arendat pentru transportarea profesorilor turci”, a mai spus procurorul. Alexandr Stoianoglo susține că Vasile Botnari ar fi fost influențat de către fostul lider al democraților Vlad Plahotniuc.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram