timp liber

/STUDIU/ În 2020, masa tuturor construcțiilor realizate de om a egalat-o pe cea a Naturii

10 декабря 2020, час 19:51
Делиться:

Masa tuturor construcțiilor artificiale realizate de oameni – clădiri, șosele, aparatură etc. – va depăși după 2020 masa totală a întregii materii vegetale și animale de pe Pământ, potrivit unui studiu publicat de revista Nature.

Cercetarea, realizată de Weizmann Institute of Science din Israel, susţine că omenirea şi Pământul se află la „un moment de cotitură” în 2020, când masa întregii materii produse de om a ajuns egală cu masa florei şi faunei, cum ar fi copacii, plantele, animalele, bacteriile şi ciupercile.

Institutul estimează că masa materiei produse de mâna omului va fi de două ori mai mare decât cea a biomasei până în 2040, scrie Agerpres.

Până atunci, „jungla” din beton, oţel şi plastic creată de oameni este preconizată să cântărească cel puţin două teratone.

„Bineînţeles, este imposibil să cântăreşti toată materia de pe Terra, ceea ce înseamnă că datele prezentate sunt cele mai bune estimări posibile, cu o abatere de plus sau minus şase ani”, a precizat cercetătorul principal Ron Milo, profesor de ştiinţe ale mediului şi plantelor în cadrul Weizmann Institute.

Acesta a spus că studiul este, după ştiinţa sa, primul care compară masa fabricată de om cu biomasa.

Rezultatele cercetării „demonstrează cât de mult s-a extins amprenta noastră globală peste măsura de la pantof”, a spus Milo.

„Sperăm că odată ce avem toate aceste date şocante în faţa ochilor, putem, ca specie, să ne asumăm responsabilitatea”, a mai spus acesta.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram