politic

Platforma DA ar fi gata să voteze pentru demisia Guvernului Chicu, dar înaintează o condiție

11 мая 2020, час 14:55
Делиться:

Deputații Platformei Demnitate și Adevăr ar putea susține propunerea lui Andrian Candu de a-și uni eforturile, împreună cu fracțiunea Partidului Șor și cea a Partidului Acțiune și Solidaritate, pentru a demite Guvernul Chicu. Asta a lăsat să se înțeleagă vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Deputatul susține că acest lucru e posibil și Platforma DA poate participa la numirea unui nou Guvern proeuropean, dar numai cu o singură condiție: să nu mai fie semnat niciun acord de alianță între grupurile din opoziție.

Noi suntem gata să conjugăm eforturile în vederea demiterii acestui Guvern antipopular și instituirea unui Executiv anticriză de profil proeuropean. Cu condiția că nu ni se va mai cere închierea unui acord cu dracul”, a scris Slusari pe Facebook.

Deputatul i-a transmis un mesaj și președintei PAS, Maia Sandu, prin care a asigurat-o că poate conta pe PPDA și a promis că la următorul scrutin electoral pentru prezidențiale formațiunea nu va ataca concurenții de pe eșichierul de dreapta al politicii.

„Stimată doamnă, vă rog să vă bazați pe noi, cei din Platforma DA, așa cum ați făcut întotdeauna! Pentru că știți foarte bine că suntem oamenii care ne ținem întotdeauna de cuvânt! Pentru că știți că punem interesul național înainte de toate, indiferent de context și de “discuție”, vă promitem că vom avea o campanie corectă, așa cum vă doriți și cum este firesc! Vom spune ferm și cu calm adevărul, fără a ataca candidații din dreapta! Vă asigur că diferența noastră strategică în abordări, nu va influența asupra activităților în Parlament”, a scris Slusari.

Promisiunea vine după ce Maia Sandu, într-un live pe facebook, ieri-seară, i-a îndemnat pe reprezentanții partidelor de dreapta să aibă o campanie electorală corectă la prezidențiale și să nu se atace reciproc.

Vedeți mai jos ce a declarat Maia Sandu despre propunerea lui Andrian Candu de a crea un bloc antiguvernamental și despre posibilitatea investirii unui nou Guvern susținut de opoziția parlamentară.

Maia Sandu, despre blocul antiguvernamental propus de Candu: „Există riscuri mari politice și de imagine pentru PAS, dar trebuie să numim un Guvern mai bun pentru cetățeni”

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram