social

/VIDEO LIVE/ Protest la Cimișlia. Agricultorii și-au scos tractoarele în stradă și cer ajutor guvernării

11 августа 2020, час 10:00
Делиться:

Agricultorii și-au scos tractoarele în drum. La Cimișlia, zeci de muncitori din domeniul agricol au ieșit în stradă pentru a cere Guvernului ajutor în legătură cu situația alarmantă produsă de seceta gravă din acest an.

„N-avem ce strânge dacă nu sunt ploi”.

„Guvernarea nu și-au îndeplinit nicio promisiune. Nici Chicu, nici Dodon. Au promis agricutorilor că vor face multe, nu au făcut nimic”.

„Mâine poimâne nu va avea cine lucra. Nu vin tinerii să lucreze în domeniu. Dar la ce să vină?”

„Nici cheltuielile nu le putem acoperi. Porumb nu va fi deloc, floarea soarelui nu va fi deloc. Nimic nu va fi. Totul este în minus”.

„Sunt tânăr, nu vreau să plec peste hotare și vreau să dezvolt agricultura aici. Nu este o acțiune politică, nu suntem reprezentanții opoziției. Noi suntem reprezentanții agriculturii afectați de secetă în anul curent”.

„Dacă nu va avea efect acest protest, înseamnă că mergem în capitală și îndreptăm tot fierul acesta spre Chișinău și blocăm străzile. Oamenii sunt disperați. Peste tot este tragedie”.

Oamenii spune că intenționează să înainteze o adresare și către Guvernul României prin care să ceară ajutor statului român.

Polițiștii au anunțat că vor asigura ordinea publică și a îndemnat protestatarii să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale organizatorilor.

Și pe traseul Hâncețti-Rusca-Lapușna agricultorii și-au scos autospecialele în stradă.

Автор
Anastasia Rusu
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram