coronavirus

Date actualizate! 102 persoane au fost confirmate astăzi cu COVID-19 în Republica Moldova

12 апреля 2020, час 17:20
Делиться:

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, anunță că astăzi au fost confirmate alte 102 persoane cu coronavirus după ce au fost procesate 439 de probe. În total, actualmente numărul celor contaminați cu COVID-19 a ajuns la 1662 de cazuri.

Dintre acestea 27 de cazuri s-au înregistrat în municipiul Chișinău, 18 în regiunea transnistreană, 14 cazuri la glodeni, 12 la Fălești, 5 la Orhei, câte 3 la Comrat, Edineț, Ialoveni și Taraclia, câte 2 cazuri Cahul, Sângerei, Ștefan Vodă în alte opr raioane s-a înregistrat câte un caz.

Prim-ministrul Ion Chicu a menționat că astăzi în 15 raioane astăzi nu s-a înregistrat niciun caz. „Avem o stabilizare pe întreg teritoriul Republicii Moldova”, a menționat Chicu.

De asemenea, premierul a menționat că există propuneri ca să fie extins numărul de persoane care să beneficieze de ajutorul de 16 mii de lei din partea Guvernului nu doar pentru cei care au fost în contact direct cu pacienții COVID, dar și alți angajați din diferite instituții. Ion Chicu nu a exlicat cine ar putea să mai beneficieze de un asemenea ajutor, dar a menționat că această chestiune va fi discutată mâine la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

Chicu a mai menționat că autoritățile discută despre o majorare suplimentară a salariilor pentru angajații în sistemul medical, suplimentar majorării de 10% care este aplicată de la 1 aprilie.

Автор
Anastasia Rusu
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram