social

Gazoductul Iași-Chișinău va fi lansat de Ziua Independenței Republicii Moldova. A fost invitat și prim-ministrul României

12 августа 2020, час 15:25
Делиться:

Gazoductul Iași-Chișinău va fi lansat de Ziua Independenței a Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, la ședința Guvernului. „Avem încă un motiv de bucurie”, a menționat șeful cabinetului de miniștri.

„A fost dat în exploatare un obiectiv al infrastructurii energetice care va consolida foarte mult independența RM – este vorba despre gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău. O alternativă reală de aprobizionare cu gaze naturale a țării noastre în diferite circumstanțe”, a precizat Chicu.

Un asemenea obiectiv merită un eveniment frumos de dare în exploatare, de lansare în funcțiune și cu această ocazie vreau să vă anunț că am remis în adresa prim-ministrului României, Ludovic Orban, o invitație de a paticipa la acest eveniment pentru a-i reda acea importanță națională acestui obiectiv”, a continuat premierul.

Săptămâna trecută premierul român Ludovic Orban a anunțat că gazoductul Ungheni-Chișinău este gata pentru exploatare. Potrivit oficialului, astfel România va putea furniza gaz natural în Republica Moldova.

Lungimea totală a conductei este de 120 km, iar proiectul prevede și construirea a trei stații de predare a gazelor naturale (două în Chișinău și una în Ungheni). Capacitatea de transport anuală este de circa 1,5 miliarde metri cubi de gaze naturale.

Premierul României anunță că gazoductul Ungheni-Chișinău este gata

Автор
Anastasia Rusu
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram