social

Crucifixul va rămâne la MAI. Ce spune ministrul Voicu după decizia Consiliului pentru eliminarea discriminării

13 января 2020, час 15:46
Делиться:

Ministrul de Interne Pavel Voicu nu intenționează să semneze vreo dispoziție privind înlăturarea crucifixului instalat de predecesorul său Andrei Năstase în holul clădirii MAI-ului, după ce Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității a stabilit că acest crucifix „ar deranja din punct de vedere spiritual/emoțional angajații ministerului, care împărtășesc alte religii sau sunt atei”.

„Eu mă consider creștin și promovez aceste valori și alte comentarii la acest subiect nu mai dau. Cel care l-a pus, dacă vrea, las’ să vină să-l scoată”, a declarat Pavel Voicu, solicitat de TV8.

Prin decizia Consiliului pentru eliminarea discriminării, conducerea MAI a fost obligată să înlăture simbolistica religioasă din holul instituției și „să asigure protecția neutralității serviciului public și a principiului secularismului”.

De asemenea, Andrei Năstase a fost obligat să aducă și scuze publice, în termen de zece zile, pentru că a instigat la discriminare pe criteriul de convingeri religioase prin instalarea crucifixului în sediul MAI.

Andrei Năstase califică decizia Consiliului drept o „batjocură” la adresa sa și spune că niciun Consiliu nu îl poate obliga să se lase de Dumnezeu!

Reacția lui Năstase, după ce a fost obligat să aducă scuze publice pentru că a instalat crucifixul la MAI: „Niciun consiliu nu mă poate obliga să mă las de Dumnezeu!”

 

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram