politic

/VIDEO/ Balinschi a fost exclus din cursa electorală de la Hâncești

13 марта 2020, час 18:59
Делиться:

Candidatul Partidului „Șor” Vitalie Balinschi a fost exclus din cursa electorală pentru alegerile parlamentare noi din Hâncești. O hotărâre în acest sens a fost luată de către Curtea Supremă a Justiției.

„Chiar acum vin din teritoriu și sunt convins că câștigam aceste alegeri. Ce s-a întâmplat astăzi denotă faptul că acest stat este capturat. Hotărârea a fost influențată politic și a fost emisă pe ultima sută de metri”, a declarat Vitalie Balinschi.

Candidatul Partidului „Șor” spune că se va adresa la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) și este convins că va obține câștig. De asemenea, el a îndemnat organizațiile internaționale să declare nule aceste alegeri.

Comisia Electorală Centrală (CEC) s-a adresat la Curtea de Apel Chișinău pentru a cere anularea deciziei de înregistrare în cursa electorală a candidatului Vitalie Balinschi, motivând că există dovezi că acesta a corupt alegătorii.

Curtea de Apel a respins demersul CEC-ului și l-a menținut pe Balinschi în cursă. Ieri, CEC s-a adresat în instanța supremă.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

politic

Майя Санду выступает в Европейском парламенте / LIVE /

18 мая 2022, час 16:07
Делиться:

В среду, 18 мая, президент Молдовы Майя Санду выступает в Европейском парламенте. Предлагаем посмотреть исторический момент вместе.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram