social

Autoritățile s-au răzgândit. Persoanele care au fost diagnosticate cu COVID la telefon vor trece, totuși, testul de laborator

15 апреля 2020, час 18:10
Делиться:

Autoritățile au anunțat astăzi că cele 135 de persoane diagnosticate cu COVID-19 prin telefon și care se află la tratament acasă, vor trece, totuși, testele de laborator pentru confirmarea sau infirmarea contaminării.

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că oamenii vor fi testați „pentru a avea o abordare corectă și sub aspect de verificare în condiții de laborator”.

Ne-am propus ca la etapa respectivă, din potențialul existent, acele 135 de persoane care au fost diagnosticate în baza criteriilor clinico-epidemiologice, să fie supuse procedurii de testare Ca să vedem concomitent cum se implementează această procedură de diagnosticare, dar și pentru a avea o abordare corectă și sub aspect verificare în condiții de laborator”, a explicat ministra.

Acum câteva zile, autoritățile au decis să nu interneze persoanele infectate, dar care au forme ușoare de boală, vârste între 18 și 60 de ani și nu suferă de maladii asociate. Cei 135 de bolnavi care se tratează acasă nu au figurat până ieri în nicio statistică, numărul lor fiind raportat abia ieri OMS și inclus în statisticile mondiale.

87 sau 222? Câte cazuri noi de infecție cu coronavirus a înregistrat ieri Moldova și cum au ajuns să fie raportate două cifre

Автор
Anastasia Rusu
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram