politic

PDM și PSRM au ajuns la o înțelegere privind legea pe care Guvernul și-a asumat răspunderea. Prevederile vor trece prin Parlament

15 апреля 2020, час 22:44
Делиться:

Partidul Democrat anunță că a ajuns la o înțelegere cu Partidul Socialiștilor în ceea ce privește prevederile legii pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea. PDM susține că rectificarea bugetului şi modificările anulate de Curtea Constituţională vor fi dezbătute în Parlament, iar amânarea implementării legii tutunului şi taxele pentru extracţii vor fi revăzute.

„S-a convenit ca rectificările la buget, impozitarea cu 50% a taxei de 9 euro pe care o plăteşte fiecare pasager la aeroport, scăderea cotei TVA pentru HoReCa, facilitarea accesului producătorilor autohtoni în magazinele duty-free – toate acestea să fie aprobate în şedinţă de Parlament. Astfel, urmează să fie clarificate speculaţiile apărute recent la acest subiect în spaţiul public”, a anunțat PDM într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei, s-a decis ca amânarea cu 1 an a termenului în care produsele de tutun pot fi expuse şi majorarea taxelor pentru industria extractivă să fie revăzute parţial.

Автор
Anastasia Rusu
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram