social

Premierul Ion Chicu face precizări referitor la exportul de combinezoane în Polonia: „Nu avea rost să fie autorizată de CSE”

15 апреля 2020, час 21:54
Делиться:

Premierul Ion Chicu face precizări referitor la exportul de echipamente de protecție în Polonia. Potrivit lui, decizia de a exporta aceste combinezoane nu avea rost să fie trecută prin Comisia pentru Situații Excepționale pentru că este una legală și aceste echipamente nu cad sub interdicția de export stabilită de CSE anterior.

Potrivit lui, Republica Moldova nu a interzis exportul combinezoanelor pentru că asemenea produse în țară sunt suficiente. „E clar că agenții economici prind valul și încep să vândă producția. Inclusiv în export. Noi nu am închis exportul la aceste produse. Noi am interzis exportul dezinfectanților, măștile și mănușile, ceea ce noi nu avem”, a spus șeful cabinetului de miniștri.

Chicu spune că Republica Moldova nu are probleme la acest capitol și că are cumprărate toate aceste costume din interiorul țării, nu din afară. „Operațiunea este absolut legală, nu are rost să fie autorizată prin Comisia pentru Situații Excepționale”, a continuat el.

Ieri, compania „Ryanair” a făcut public faptul că a transportat un lot de echipament  în Polonia. Acest lucru a stârnit indignarea internauților,

Directorul executiv al companiei, Andrian Țeruș, susține că nu este vorba de echipament medical de protecție, ci de niște combinezoane de uz general și de unică folosință, care nu sunt sterile. Acesta mai spune că a găsit singur clienți în afara țării, pentru a exporta marfa, deoarece compania a ajuns în impas și trebuie să facă față crizei.

Автор
Anastasia Rusu
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram