politic

„Plahotniuc are deja 27/28 deputați în Parlament”. Scenariile și avertismentul lui Dodon

19 июня 2020, час 10:26
Делиться:

Șeful statului invită, neoficial, la discuții partidele antioligarhice care, potrivit lui, nu au nicio legătură cu Plahotniuc: Platforma DA, PAS, PSRM și PD. Dodon a spus că este disponibil pe o discuție comună cu liderii acestor partide pentru a decide ce fac mai de parte. Potrivit lui, sunt trei scenarii posibile:

1. Guvernul Chicu rămâne minoritar până la alegerile prezidențiale
2. Facem împreună patru partide antiologarhice, creăm împreună o nouă majoritate parlamentară și facem o coaliție de salvare națională pe termen scurt 3/4 luni. Facem alegerile prezidențiale, nu ne legăm cu bandiții. După alegeri prezidențiale vedem cine învinge dreapta, stânga și vedem ce facem mai departe. Dar nu ne legăm nici noi, nici voi cu Plahotniuc.
3. Ne întâlnim tot noi în patru și decidem că mergem la alegeri parlamentare anticipate.

„Ceea ce se întâmplă în Parlament este de râsul lumii și eu cred că marea majoritate a cetățenilor regretă despre acest turism politic, această vânzare cumpărare care are loc în Parlamentul R. Moldova. PDM care a intrat în Parlament cu 30 de deputați, acum a rămas cu 13. Un mandat a fost pierdut la alegeri. Dar, practic 16 din 29 de deputați au părăsit partidul. Acest Parlament deja nu corespunde rezultatelor alegerilor din 24 februarie”, a declarat Dodon cu referire la situația actuală.

Potrivit lui, Plahotniuc are deja 27/28 deputați în Parlamentul R. Moldova.

„Avem pe de o parte 50 + 1 (PSRM, PD și deputatul Oleinic) și este fostul bloc ACUM care ei între ei se războiesc și nu știu care e mai mare sau mai tare: Maia Sandu sau Andrei Năstase și avem o grupă de deputați care sunt deputații lui Plahotniuc. Candu și Șor care împreună au acei 16 care au plecat plus 7/8 cât avea Șor. Vreo 3/4 conserve oligarhice sunt în blocul ACUM, de alde Reniță și alții care vedeți când trebuie Plahotniuc face sliv prin ei. Plahotniuc are deja 27/28 deputați în Parlamentul R. Moldova”, a declarat Dodon.

Șeful statului susține că toate partidele antiolgarhice ar fi bine să-și consolideze eforturile pentru „a-i pune la punct pentru a elibera Parlamentul de acești bandiți”.

„Eu am venit cu inițiativa și am propus ieri să avem o discuție largă. PSRM – 37, PDM – 13, și asta-i Maia Sandu și Andrei Năstase care au 20 – 23 de deputați dacă scoatem conservele oligarhice. Sumar este vorba de peste 70 de deputați în Parlament oameni care nu sunt legați cu Plahotniuc”, a precizat Dodon.

Acesta a venit și cu un avertisment către Maia Sandu și Andrei Năstase în legătură cu o posibilă alianță cu Candu. „Ei o să voteze cu voi să deie jos Guvernul Chicu, o să vă voteze Guvernul vostru, o să vie la noi să dăm Guvernul Vostru jos și o să se joace așa cu voi și cu noi până nu o să vă termine și pe voi și pe noi”, a spus Dodon. Potrivit lui, adevăratul scop al „grupului Candu” ar fi Procuratura Generală, Curtea Constituțională și controlul asupra justiției, pentru ca „să oprească dosarele privind furtul miliardului”.

„Credeți că ei au investit peste 20 mln de dolari în proiectul acesta nou Pro Moldova, cumpărând deputați, ca să vă dea vouă guvernul? Andrei, dl Năstase, chiar așa de naivi sunteți?”, s-a adresat Dodon liderului Platformei DA.

Precizăm că după plecarea Eufrosiniei Grețu din Partidul PD în grupul Pro Moldova, PDM și PSRM a rămas fără majoritatea parlamentară.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram