politic

Cerere de recuzare! Un judecător de la CCM ar putea să nu participe la examinarea sesizărilor privind Acordul de împrumut din Rusia

28 апреля 2020, час 15:28
Делиться:

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, a depus la Curtea Constituțională o cerere de recuzare a judecătorului Eduard Ababei de la examinarea sesizărilor ce vizează Acordul de împrumut din Federația Rusă.

Deputatul face trimitere la informațiile apărute în presă potrivit cărora Eduard Ababei ar fi cumnat cu ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța și spune că apar dubii privind imparțialitatea judecătorului, dacă se adeveresc legăturile de rudenie ale acestuia cu un membru al Guvernului Chicu, care a negociat acordul cu autoritățile de la Moscova.

La una din ședințele Biroului Permanent al Parlamentului, Zinaida Greceanîi a declarat că anume Serghei Pușcuța, având calitatea de ministru al Finanțelor, este persoana care a fost coordonatorul principal al negocierii și încheierii Acordului de împrumut cu Federația Rusă…

De aceea, dacă informația referitoare la relația de rudenie este veridică, consider că judecătorul Curții Constituționale Eduard Ababei nu poate participa la examinarea sesizărilor pe marginea constituționalității Acordului de împrumut cu Federația Rusă”, a scris Litvinenco.

Nici Eduard Ababei, nici ministrul Finanțelor nu au dezmințit anterior informațiile apărute în presă privind relațiile lor de rudenie.

Precizăm că CCM a admis sesizările deputaților din opoziție în privința Acordului de împrumut din Rusia și a fixat data de 7 mai pentru examinarea cauzei.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram