social

Ultima Oră! Magistrații au admis demersul procurorilor și i-au dat încă 30 de zile de arest lui Dorin Damir

02 сентября 2021, час 15:27
Делиться:

Președintele FEA, Dorin Damir rămâne în arest, la Penitenciarul 13. Magistrații Judecătoriei Ciocana au dispus, cu puțin timp în urmă, prelungirea măsurii de detenție cu încă 30 de zile.

Dorin Damir a fost reținut în data de 5 iulie în dosarul fostei direcții nr. 5, cu privire la angajarea sa în calitate de agent sub acoperire. Au fost reținuți, de asemenea șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, și un inspector de la Poliția de Frontieră, după ce procurorii au descins la domiciliile, în birourile și mașinile acestora. Mai târziu, în același dosar a fost reținut și fostul șef al IGP, Alexandru Pînzari. După 30 de zile de arest la Penitenciarul 13, Pînzari a fost ulterior transferat în arest la domiciliu.

Potrivit PCCOCS, acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram