social

Ex-președintele Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș, plasat în arest la domiciliu, iar complicele, eliberat provizoriu sub control judiciar

02 декабря 2021, час 20:45
Делиться:

Ex-președintele Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș învinuit pentru îmbogăţire ilicită a fost plasat în arest la domiciliu, iar complicele acestuia, liberat provizoriu sub control judiciar.

În după amiaza zilei de 02 decembrie, magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, au examinat demersul procurorilor anticorupţie cu privire la prelungirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe o perioadă de 30 zile, în privinţa judecătorului din cadrul Curţii de Apel Bălţi, învinuit de îmbogățire ilicită. Tot astăzi, s-a examinat şi demersul de prelungire a arestului la domiciliu aplicat în privinţa complicelui judecătorului vizat.

„Deşi procurorii anticorupţie au prezentat probe noi care justifică actualitatea riscurilor ce impun necesitatea aflării judecătorului şi a complicelui acestuia în arest preventiv şi respectiv arest la domiciliu, magistraţii au dispus admiterea în partea demersului procurorului”.

„Prin urmare, măsura preventivă sub formă de arest preventiv aplicată în privinţa judecătorului din cadrul Curţii de Apel Bălţi a fost înlocuită cu arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile. În privinţa complicelui judecătorului, magistraţii au dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura preventivă liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 30 zile”, se arată în nota informativă a Procuraturii Anticorupție.

Procurorii anticorupţie urmează să conteste cu recurs încheierile judecătorului de instrucţie la Curtea de Apel Chişinău, în termen de 3 zile.

Amintim că procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) au solicitat joi, 18 noiembrie, demersuri pentru aplicarea măsurii preventive de arest pentru 30 de zile pe numele ex-președintelui Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș și pentru unul dintre complicii acestuia. Asta după ce Procuratura Anticorupție a venit cu detalii privind descinderile la ex-președintele Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș. Astfel, în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), au fost realizate șapte percheziții în cadrul cauzei penale în care este vizat magistratul din cadrul CA Bălți.

„În urma operațiunilor de descindere, au fost ridicate de la magistrat mijloace bănești în valută străină (precum dolari, euro, hrivna ucraineană, roni) și valută națională, a căror proveniență magistratul nu a putut-o justifica și două cartușe pentru armă de vânătoare cu țeavă lisă, care erau păstrate fără respectarea regulilor de păstrare corectă a armei și munițiilor conform legislației în vigoare și actelor normative ale Ministerului Afacerilor Interne”, se arată în nota informativă.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram