politic

Uniunea Europeană a acordat Republicii Moldova șapte milioane de euro pentu consolidarea forțelor armate

02 декабря 2021, час 18:36
Делиться:

Uniunea Europeană a acordat Republicii Moldova șapte milioane de euro pentu consolidarea forțelor armate. Ajutorul financiar a fost aprobat joi, 2 decembrie şi a fost aprobat în cadrul Instrumentului european pentru pace. De ajutor financiar vor mai beneficia Ucraina și Georgia, scrie Agerpres.

Ajutorul financiar survine în urma solicitărilor din partea ţărilor beneficiare, însă nu se prevede „furnizarea de echipamente concepute pentru a asigura o forţă letală’”.

UE a oferit Kievului o finanţare de 31 de milioane de euro pe o perioadă de 36 de luni pentru întărirea capacităţilor forţelor armate ucrainene, în special cu unităţi medicale, spitale de campanie, unităţi de genişti şi unităţi de logistică. De asemenea, UE va acorda sprijin Ucrainei și pentru lupta împotriva atacurilor cibernetice.

Georgia va beneficia de 12,7 milioane de euro care sunt pentru consolidarea capacităţilor forţelor armate de a oferi asistenţă medicală şi logistică populaţiilor civile în cazul unei crize sau situaţii de urgenţă.

Instrumentul european pentru pace a fost creat în martie 2021 pentru a finanţa acţiunile externe ale UE cu implicaţii militare sau de apărare, cu scopul de a preveni conflictele și de a menţine pacea.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram