politic

/VIDEO/ Igor Dodon: PSRM nu va vota Guvernul Gavriliță

03 февраля 2021, час 20:40
Делиться:

Igor Dodon susține că în luna iunie vor fi alegeri anticipate, iar Guvernul Gavriliță nu va fi votat de fracțiunea socialiștilor. Declarația a fost făcută de președintele PSRM în cadrul emisiunii de la TV8 „Politica Nataliei Morari”.

„Spun ferm că în luna iunie vor fi anticipate. Poziția mea este că fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) nu trebuie să voteze acest Guvern. PSRM va participa la ședința parlamentului, dar PSRM, și asta este părerea mea, nu va vota acesta Guvern. Arată stupid pentru cei care l-au înaintat și nu vor să-l voteze. Acest Parlament trebuie dizolvat, iată s-a pierdut o lună. Președintele trebuia să înainteze cu o săptămâna înainte candidatul la funcția de prim-ministru. Nu sunt așa șanse ca PSRM să voteze. Puteau fi anticipatele în aprilie, dar eu consider că alegerile anticipate vor fi în luna iunie, pentru că, atâta timp cât președintele nu este deschis la discuții cu fracțiunile parlamentare, trebuie anticipate”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii la TV8.

Totuși, spune Dodon, fracțiunea PSRM va participa la ședința Parlamentului în care Natalia Gavrilița va prezenta lista miniștrilor și programul de guvernare.

Amintim că și fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) au declarat că nu vor vota candidatul propus de Maia Sandu la șefia Executivului.

Totodată, și fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova (PDM), cel mai probabil, nu va participa la ședința Legislativului în timpul căreia Natalia Gavrilița va prezenta programul, spunând că situația este un ,,teatru al absurdului”.

Fostul premier Ion Chicu și-a dat demisia pe data de 23 decembrie 2020 și a declarat că nu va asigura interimatul funcției.

Deputații se întrunesc mâine, patru februarie, în prima ședință plenară din sesiunea primăvară-vară, iar ordinea de zi a ședinței Legislativului de mâine încă nu a fost publicată.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram