politic

Cavcaliuc refuză să meargă la audieri în dosarul „verde briliant”. „Este un joc politic organizat”

03 июня 2021, час 14:34
Делиться:

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, susține că se vrea cu orice preț scoaterea sa din cursa electorală. Declarația vine după ce Procuratura raionului Sîngerei a anunțat că a depus un demers la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a obține consimțământul acesteia privind prezentarea forțată în fața procurorilor în dosarul „verde de briliant”.

„Demersul procuraturii la CEC e o confirmare că se urmărește scoaterea mea din cursa electorală, cu orice preț. Prin acest demers ei au confirmat și ceea ce au încercat să țină în taină – ședința secretă, la care puneau la cale cum să îmi închidă gura. Iată o dovadă absolută că activismul meu politic îi deranjează pe cei care astăzi mai trag sforile. Lor le este frică, pe bună dreptate, că deja după 11 iulie vor înfunda pușcăria pentru toate fărădelegile comise”, precizează Cavcaliuc.

Mai mult ca atât, fostul șef adjunct al IGP susține că acesta este un „joc politic” organizat de oponenții săi politici. În acest sens, Cavcaliuc spune că toate „acțiunile procurorilor au fost contestate de către avocații” săi, iar la audieri se va prezenta după alegerile parlamentare anticipate.

„Am un mesaj pentru oponenții mei. Văd că vă este frică. Dar să știți că mai am foarte multe de spus. (…) Vin cu un îndemn și pentru procurori, care sunt folosiți acum pentru a mă intimida și a exercita presiuni asupra mea. Nu vă lăsați folosiți în ilegalități. (…) Toate acțiunile procurorilor au fost contestate de către avocații noștri și instanța încă nu s-a pronunțat. Voi veni la audieri, dar numai după 11 iulie”, a menționat liderul PACE.

Amintim că, vicepreședintelui raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, a fost stropit cu verde de briliant de către membrii partidului PACE în seara de 6 aprilie curent. Procuratura raionului Sîngerei a inițiat două cauze penale pentru „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Atunci, procurorii l-au reținut pe președintele organizației teritoriale al formațiunii politice PACE, care ar fi stropit victima cu soluție. Precizăm că, Partidul Acasă Construim Europa participă la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. PACE s-a lansat deja în campania electorală într-un mod mai puțin obișnuit. Formațiunea lui Gheorghe Cavcaliuc a regizat o scenă de doliu, în curtea unei case aflate în paragină.
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram