politic

/FOTO/ Reglementarea conflictului transnistrean: Subiectele discutate de către Maia Sandu cu reprezentanții formatului 3+2

03 июня 2021, час 11:08
Делиться:

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu reprezentanții formatului 3+2, mediatori și observatori în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Printre subiectele puse în discuție au fost cel al asigurării liberei circulații între maluri și respectarea drepurilor omului.

Delegația formatului 3+2, condusă de Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE din partea Suediei pentru procesul de reglementare transnistreană, se află într-o vizită de informare în Republica Moldova.

„Am discutat despre situația pandemică și am confirmat deschiderea noastră de a oferi în continuare sprijin, vaccinuri și echipamente pentru susținerea eforturilor de combatere a pandemiei în stânga Nistrului. Am vorbit totodată despre situația drepturilor omului în regiune și despre necesitatea asigurării liberei circulații între maluri”, a scris șefa statului pe pagina sa de Facebook.

Maia Sandu a precizat că soluționarea conflictului transnistrean trebuie să se regăsească pe agenda unui Guvern cu împuterniciri depline.

„Am discutat cu reprezentanții formatului 3+2 despre principiile soluționării conflictului transnistrean, care trebuie să aibă loc pe cale pașnică, prin dialog, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova. Am reiterat necesitatea formulării unei viziuni de soluționare politică a conflictului. Această acțiune trebuie să se regăsească pe agenda unui Guvern cu puteri depline, instalat după alegerile parlamentare anticipate din luna iulie”, a menționat președinta.

Foto: presedinte.md

Foto: presedinte.md

Foto: presedinte.md

Foto: presedinte.md

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram