sport

Serghei Cleșcenco - noul selecționer al echipei naționale de fotbal a Moldovei

03 декабря 2021, час 14:01
Делиться:

Serghei Cleșcenco este noul selecționer al echipei naționale de fotbal a Moldovei. Comitetul Executiv al Federaţiei Moldovenești de Fotbal (FMF) a aprobat, vineri, 3 decembrie, cu unanimitate de voturi numirea acestuia, transmite FMF.

Serghei Cleșcenco s-a născut pe 20 mai 1972 la Criuleni.  El este cvintuplu campion al Moldovei și deținător al Cupei Moldovei, fiin desemnat și cel mai bun jucător din țară în anul 1994 și 2000. În cariera sa de antrenor a mai ocupat postul de selecționer la naționalele de juniori ale Republicii Moldova, iar din 2019 până în 2021 a fost antrenorul secund al naționalei mari de fotbal.

Naționala Moldovei a mai fost pregătită până acum de 14 antrenori, inclusiv opt tehnicieni străini: Ion Caras, Evgheni Piunovschi, Alexandru Mațiura, Alexandru Spiridon, Anatol Teslev, Alexandru Curteian (toți, Moldova), Ivan Danilianț (Austria), Viktor Pasulko (Germania), Gabi Balint (România), Ștefan Stoica (România), Igor Dobrovolski (Rusia), Semen Altman (Ucraina), Engin Firat (Germania) și Roberto Bordin (Italia).

Amintim că la începutul acestei săptămâni, fostul antrenor al echipei naționale de fotbal a Republicii Moldova, Roberto Bordin, a declarat că își încheie experiența la FMF, după ce i-a expirat contractul.

Debutul lui Serghei Cleșcenco pe banca Moldovei va avea loc pe 24 martie contra selecționatei din Kazahstan într-un meci din play-out-ul Ligii Națiunilor, programat să se dispute pe stadionul Zimbru.

 

Автор
Marius Goraș
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram