social

Cei șase foști și actuali angajați ai MAI, reținuți de procurori în dosarul Direcției 5, sunt bănuiți de fabricarea dosarului de viol al lui Gheorghe Petic

05 октября 2021, час 13:45
Делиться:

Cei șase foști și actuali angajați ai Ministerului de Interne, reținuți astăzi de procurori și ofițerii SIS și SPIA, sunt bănuiți de fabricarea dosarului în care fost polițist de frontieră, Gheorghe Petic a fost acuzat de viol, întors la reexaminare la Judecătoria Orhei. Printre ei este și Vadim Mânzărari, șef – adjunct al Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI până în vara acestui an. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de surse din SIS și procuratură.

Gheorghe Petic a comentat pe pagina sa de Facebook acțiunile de azi ale procurorilor, SIS și SPIA.

„Eh, cei din fosta Direcție 5 a Ministerului de Interne, mare greșeală ați făcut cu „violul” lui Petic . Să curgă atunci, hai, domnilor procurori, curaj! Jizdan e următorul. Sunt gata să mă întorc cu ei după zid, împreună cu ei toți, cam 100 la număr. Viitoarea mea carte va fi în două volume după aresturile de azi. Sunt fericit, munca de doi ani dă roade, doi ani a trebuit să tac, dar e timpul. Și țineți minte, Jizdan și Cavcaliuc, împreună cu toți cei 100 de criminali din fosta Direcție 5, care s-au ocupat cu falsuri, interceptări, filmări de după colț, eu încă nimănui nu i-am rămas dator în viața asta. Urmează lucruri ca în filme. Fiți pe fir”, a scris Petic într-o postare.

Direcția Operațiuni Speciale a MAI a fost desființată în iulie 2019, prin ordinul ministrului de Interne de atunci, Andrei Năstase, pentru că ar fi fost înființată cu încălcări, fiind un instrument de interceptare și filare a celor care se opuneau fostei guvernări PDM.

Gheorghe Petic a fost condamnat în martie 2019, de magistrații Judecătoriei Orhei, la trei ani și șase luni de închisoare pentru viol. Acestuia i-a fost aplicată și o amendă de 30 de mii de lei. Câteva luni mai târziu, a fost eliberat din detenție, iar dosarul cu pricina trimis la rejudecare în prima instanță.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram