social

/VIDEO/ Artiștii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” vor să semneze petiția lansată de Alexandra Cununova pentru a-i fi recuperată vioara

05 декабря 2021, час 08:10
Делиться:

Rămasă de cinci săptămâni fără vioară, celebra instrumentistă, Alexandra Conunova, a primit o mână de ajutor de la artiștii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. Muzicienii vor să semneze petiția pe care proprietara viorii a lansat-o de curând și o vor depune la organul de anchetă. În acest fel, artiștii speră că instrumentul va fi returnat.

Este o nedumerire și o neclaritate foarte ciudată de ce până astăzi, instrumentul la care Alexandra cântă și la care își câștigă bănuții, e o chesti care îi afectează mult activitatea profesională și moralul cu atât mai mult.

Lucrează ancheta, nu știu de ce parcă are toate actele confirmative de la toate organele din Elveția și încă nu se restituie acest instrument, nu cunoaștem de ce.

Așa că, directoarea Filarmonicii spune ca a decis sa-i dea o mână de ajutor violonistei. Mai exact, aceasta afirmă că muzicienii se vor alătura și vor semna petiția pregătită de Alexandra Conunova.

Alexandra face o petiție, pe care o s-o contrasemneze toți artiștii, artiști mari, personalități notorii. De-acuma toată lumea știe ca să o contrasemneze.

Consecințele sunt dureroase pentru Alexandra, susține și mama violonistei, care afirmă că fiica sa a făcut totul până acum pentr a-și recupera instrumentul. Elena Conunova ne-a spus că în momentul în care vioara i-a fost luată la aeroport, fiica sa avea actele de folosință a instrumentului în format digital, pe care ulterior, le-a prezentat în original însă fără niciun rezultat.

Originalele nu le-a avut la ea, și spune foarte deschis că contractul de folosință a avut în variantă digitală, asta nu a fost de-ajuns, noi după o săptămână am prezentat toate actele în original. (MUSCA) Nu știu, nu a ajutat. E demult dovedit că vioara are un stăpân, este o proprietate privată, stăpânul este în Elveția, toate actele sunt ok, totul a fost prezentat, tradus, legalizat, nu pot spune ce, de ce.

Mama Alexandrei Conunova mai spune ca fiica sa este îngrijorată pentru că nu știe clar în ce condiții este păstrata vioara. Anterior, membrii PCCOCS au declarat că au fost trimise solicitări către BNC Interpol Berna-Elveția cât și în adresa Secretariatului General al OIPC Interpol cu sediul la Lyon-Franța pentru a verificat dacă vioara nu reprezintă o valoare culturală în spațiul european, care ar putea circula fără rigorile impuse în astfel de cazuri. Totul a început pe 22 octombrie, pe Aeroportul Internațional. Conunova era înregistrată la cursa Chișinău-Moscova, unde urma să evolueze la un festival.

În cadrul controlului de rutină, vameșii au depistat vioara, care era însoțită de un document potrivit căruia, instrumentul ar valora peste două milioane de euro. Confuzia ar fi pornit de la o expetiză greșită. Specialistul ar fi indicat că instrumentul este obiect de patrimoniu național, iar în așa cazuri, legea prevede că acesta nu poate fi scos din țară.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram