social

/FOTO/ Vladimir Voronin, decorat cu o distincție religioasă. Fostul președinte al Republicii Moldova a primit ordinul bisericesc „Sf. Gavriil Bănulescu-Bodoni”

06 сентября 2021, час 11:11
Делиться:

Vladimir Voronin, decorat de Mitropolitul Moldovei cu o distincție religioasă. Liderul comuniștilor a primit ordinul „Sf. Gavriil Bănulescu-Bodoni”. Ceremonia a avut loc la Mănăstirea Căpriana, unde fostul președinte este și ctitor. La sfârșitul săptămânii trecute a fost oficiată o liturghie festivă dedicată celor 200 de ani de la trecerea în veșnicie a Sf. Mitropolit Gavriil și cinci ani de la canonizarea acestuia.

„La Vohodul mic, Mitropolitul a acordat ordinul bisericesc Sf. Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni, de gr. I, PC Arhim. Filaret (Cuzmin), starețul Mănăstirii Căpriana și pe Ex Președintelui Republicii Moldova, Dl Vladimir Voronin”, se arată în comunicatul Mitropoliei.

De asemenea, la slujbă a participat aproape întreaga conducere a Mitropoliei Moldovei.

Părintele arhimandrit Filaret, stareţul Mănăstirii Căpriana, a mulțumit ierarhilor, preoților, oaspeților și credincioșilor prezenți pentru prinosul de rugăciune adus astăzi Sfântului Ierarh Gavriil, cel care a stat la bazele înființării Mitropoliei Chișinăului și Hotinului.

Автор
Marius Goraș
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram