social

Magistrații CA Chișinău au decis! 24 de zile de arest la domiciliu pe numele șefului oficiului Ciocana al Procuraturii Chişinău, Igor Popa

06 декабря 2021, час 17:52
Делиться:

Magistrații Curții de Apel Chișinău au admis recursul procurorului și au dispus aplicarea în privința procurorului Oficiului Ciocana, Igor Popa, a măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu pe un termen de 24 de zile. Decizia a fost luată luni, 6 decembrie.

Amintim că săptămâna trecută, Igor Popa a părăsit hotarele Republicii Moldova. Procurorul s-a deplasat la București, acolo unde urma să suporte o intervenție chirurgicală la ochi. Magistrații au emis joi, 2 decembrie, o încheiere „de excepție”, prin care lui Igor Popa i-a fost permisă deplasarea în afara țării, în scopuri medicale.

Popa a fost reținut acum câteva săptămâni, după ce în biroul de serviciu al acestuia, în mașina personală și domiciliul său au fost efectuate percheziții. El este învinuit de îmbogățire ilicită.

Igor Popa a fost până în 2018 procuror general-adjunct, iar puțin timp după demisia lui Eduard Harunjen din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, a deținut interimatul funcției de procuror general. Igor Popa s-a remarcat în perioada guvernării comuniste, când era şef de secţie în Procuratura Generală, prin intentarea dosarelor penale pe numele liderilor din opoziţie. În urma evenimentelor din aprilie 2009, Popa a condus grupul de anchetă, atunci fiind torturaţi mai mulţi tineri în comisariate.

După căderea regimului lui Voronin, Igor Popa şi-a dat „demisia de onoare”, ca să-şi înceapă însă din nou cariera, în calitate de şef al Procuraturii sectorului Râşcani al Capitalei, potrivit anticorupție.md. La finele anului 2015 a ajuns şef al Procuraturii municipiului Chişinău. Ulterior, Igor Popa a fost uns ca şef adjunct al Procuraturii Generale. Şi în această perioadă Popa s-a remarcat prin intentareea dosarelor penale pe numele liderilor politici şi activiştilor incomozi guvernării.

Popa este finul de cununie al lui Nicolae Chitoroagă, fost şef al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cazuri Speciale (PCCOCS), și el învinuit de îmbogățire ilicită, dosarul căruia a fost expediat luni în instanță.

 

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram