social

La Institutul de Neurologie va avea loc o operație în premieră! Intervenția va fi realizată în colaborare cun un profesor din Ucraina

07 декабря 2021, час 19:58
Делиться:

Premieră în medicina din Republica Moldova! La Chișinău va avea loc prima intervenție de înlăturare a schwanomului vestibular prin abord translabirintic. Operația va fi făcută joi, 9 decembrie, la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie. Pacientul este un bărbat de 60 de ani, diagnosticat cu schwanom vestibular de gradul II-III. 

Intervenția va fi efectuată, în baza Acordului de colaborare între USMF „Nicolae Testemițanu” și Institutul de Otolaringologie „A.I. Kolomyichenko”, de profesorul universitar Grigore Zapuhlîh, împreună cu profesorul Oleg Borysenko, doctor habilitat în științe medicale, șeful Departamentului Microchirurgie și Otoneurochirurgie, Institutul de Otolaringologie „A.I. Kolomyichenko” din Kiev, Ucraina. Cei doi vor fi asistați de alți colegi.

Schwanomul vestibular reprezintă o tumoare intracerebrală. În prezent, tratamentul chirurgical al acestei patologii se efectuează prin trei tipuri de intervenții: prin abord retrosigmoidian, prin abord translabirintic și prin fosa craniană medie în cazul tumorilor de dimensiuni mici.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram