social

Fostul vicepremier, Vladislav Kulminski, despre motivele demisionării. „Asta nu a fost o surpriză pentru cei de la guvernare”

09 декабря 2021, час 21:31
Делиться:

Fostul vicepremier pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski a dezvăluit adevăratele motive care au stat la baza deciziei sale de a demisiona. Acesta a declarat că despre decizia sa a discutat cu trei sau chiar patru săptămâni înainte de a fi depusă atât cu președința țării, cât și cu prim-ministra Natalia Gavrilița, dar și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Acesta a relatat în cadrul emisiuni „Cutia Neagră” de la TV8, că decizia sa de a demisiona nu a fost o surpriză pentru cei de la guvernare.

„Într-adevăr am demisionat din motive personale, însă nu s-a întâmplat brusc. Înainte de a demisona am discutat demisia mea cu doamna prim-ministră, cu doamna președintă și cu domnul speaker prealabil. Asta nu a fost o surpriză pentru cei de la guvernare. Despre asta am discutat cu ei cu trei sau patru săptămâni înainte. Totul a fost cordonat din timp, ar fi fost iresponsabil din partea mea să fac acest lucru”.

Vladislav Kulminski susține că cel mai important motiv totuși este familia.

„Nu cred că ar fi o problemă, mai mult o bucurie, dar o dată cu nașterea copilului meu, soția a avut mai multe complicații imediat după naștere și eu nu eram alături. Nu sunt sigur că aș fi putut lua o pauză, pentru că și până acum durează aceste chestii, iar eu trebuia să fiu prezent. În funcția de prim-ministru pentru Reintegrare trebuie să fii prezent 24 din 24, șapte zile pe săptămână. Pe când soția mea avea nevoie de mine eu mă ocupam de reglementarea conflictului transnistrean. Este o sarcină foarte importantă pentru familia mea să fiu în acest moment alături de ea”, a declarat fostul vicepremier în cadrul  emisiunii.

Întrebat dacă au existat careva tensionări în interiorul instituției care l-ar fi determinat într-o orecare măsură să recurgă în timp la această decizie, invitatul a menționat că nu au fost, însă „tensiunile într-o echipă este un lucru normal pentru că orice competiție în interior înseamnă progrese”.

Vladislav Kulminski a demisionat din funcția de vicepremier pentru Reintegrare la începutul lunii noiembrie. Kulminski a devenit vicepremier pentru Reintegrare în Guvernul Nataliei Gavrilița în data de 6 august. Anterior, a activat în cadrul structurilor ONU de reglementare conflictelor, dar și în societatea civilă, fiind unul dintre fondatorii Institutului pentru Inițiative Strategice.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram