social

/VIDEO/ După carambolul din centrul Capitalei, Primăria a dispus pornirea unei anchete și verificarea testării tehnice a tuturor autobuzelor procurate din Olanda, la mâna a doua

09 декабря 2021, час 21:47
Делиться:

După carambolul de ieri, Primăria a dispus pornirea unei anchete de serviciu și verificarea stării tehnice a tuturor autobuzelor procurate de municipalitate la mâna a doua și aduse, recent, din Olanda. Edilul Ion Ceban nu a putut să ne spună, când vor fi gata rezultatele, dar am discutat cu mai mulți șoferi de pe rutele, pe care au fost puse în circulație aceste vehicule. Majoritatea lor ne-a spus că starea tehnică a acestor autobuze lasă de dorit.

La stația terminus de pe strada Vasile Alecsandri, toate autobuzele erau asigurate. Mai exact, sub una din roțile mașinii era fixat câte un suport, așa încât vehiculul să nu o ia la vale, în caz că frânele cedează.

Gheorghe este unul dintre șoferii, care a reușit să facă o tură cu autobuzele cumpărate de municipalitate din Olanda. Deși starea unora este destul de bună, totuși, bărbatul spune că este mai bine să se cumpere mașini noi.

Pe șoferi îi nemulțumește și faptul că autobuzele aduse au frână de mână electronică. Acesta, potrivit lor, este un mecanism de bază, care răspunde de securitate, iar dacă este deteriorat deja prezintă pericol în trafic.

„La mine tot se întâmplă să nu funcționeze. Totul este electronic. Ea azi merge, mâine nu. Ca orice calculator. Ieri am pornit căldura, la picioare nu încălzea, dar azi încălzește. Cum vrea așa lucrează.”

Între timp, după ce ieri, frâna unui autobuz de acest fel a cedat, iar vehiculul s-a deplasat în spate și a avariat 15 automobile, Primăria a decis că trebuie făcute verificări, pentru a vedea, care este starea tehnică a tuturor unităților de transport din parcul urban.

Prin urmare, Ion Ceban a fost foarte succint la subiect și a evitat să numească un termen exact, când s-ar putea încheia verificările. Deocamdată, nu se știe nici suma despăgubirilor care urmează să fie achitate, precum nu se știe cine, mai exact, o va achita. Autobuzul implicat în carambolul de ieri a fost cumpărat de Primărie, la mâna a doua, din Olanda. Este vorba despre un lot de 40 de unități de transport, cu parcurs, care urma să ajungă la Chișinău până la sfârșitul acestui an. Vehiculele au fost repartizate, în special, pe rutele care circulă spre suburbiile capitalei. Tot pentru acest scop au fost achiziționate încă 18 autobuze, tot cu parcurs, din Norvegia. Pentru toate unitățile de transport Primăria Chişinău a alocat din bugetul municipal 50 de milioane de lei.

Автор
Dima Catana
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

social

Передвижные пункты вакцинации сегодня будут дежурить в Центре и на Буюканах

28 декабря 2021, час 09:13
Делиться:

В столице продолжают работу мобильные пункты вакцинации, оборудованные в общественном транспорте. 

Cегодня троллейбус будет находиться в секторе Центр на улице Арборилор вблизи ТЦ Shopping Malldova, а автобус на Буюканах по адресу:  Каля Ешилор, 10, возле магазина Fourchette.

Пункты вакцинации будут работать с 10:00 до 18:00.

Граждане могут идентифицировать эти транспортные единицы по стикерам со словами в поддержку кампании вакцинации против COVID-19.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram