anticipate 2021

Totalizare! Poliția a documentat peste 500 de încălcări electorale în ziua scrutinului

11 июля 2021, час 22:54
Делиться:

Oamenii legii au  documentat 562 de încălcări electorale pe tot parcursul zilei de 11 iulie. De la concurenții electorali au parvenit 187 de sesizări, a totalizat Inspectoratul General al Poliției.

Doar între orele 19.00 și 21.00, când s-au închis secțiile de votare, polițiștii au fost sesizați în 236 de cazuri privind pretinse încălcări electorale.

Dintre sesizările primite de la concurenții electorali, 177 au vizat cazuri de transportare a alegătorilor și acțiuni de determinare a cetățenilor să voteze pentru un anumit candidat. În alte 13 cazuri a fost vorba de agitații electorale.

Potrivit IGP-ului, 14 cazuri vizează bănuiala rezonabilă de corupere a alegătorilor. În două cazuri, care deja au fost examinate, faptele nu și-au găsit confirmarea, iar în alte 11 cazuri polițiștii mai desfășoară acțiuni pentru a stabili toate circumstanțele.

Pe tot parcursul zilei, oamenii legii au înregistrat doar 3 cazuri de vot multiplu la Anenii noi, Chișinău și Șoldănești. O atenție deosebită va fi acordată cazului produs în capitală, a precizat Marin Maxian, șef-adjunct al IGP.

Totodată, Poliția a fost sesizată despre 7 incidente cu implicarea urnelor mobilă, dar aceste acțiuni ar fi de competența Comisiei Electorale Centrale care urmează să le investigheze, a adăugat Maxian.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram