social

/VIDEO/ Examinarea contestației privind arestul lui Stoianoglo, amânată. Avocații au cerut recuzarea unui magistrat de la CA, cumnat cu Plahotniuc

15 ноября 2021, час 14:39
Делиться:

UPDATE: Cererea avocaților privind recuzarea maguistratului Ghenadie Morozana fost respinsă. 

Magistrații Curții de Apel Chișinău se vor expune marți, 16 noiembrie, pe marginea solicitării avocaților lui Alexandru Stoianoglo privind eliberarea sa din arest la domiciliu. Astăzi, apărarea a cerut și recuzarea unuia dintre judecătorii din complet. Este vorba despre Ghenadie Morozan, promovat în 2015 la Curtea de Apel. Morozan este cumnatul fostului lider al democraților Vlad Plahotniuc. Presa a scris acum câțiva ani despre el acum că este unul dintre cei opt magistraţi supranumiţi „din iad”. După ce în aprilie 2009 a judecat zeci de tineri în comisariatele de poliţie, a scăpat basma curată şi a rămas în funcţie.

Judecătorii urmează să se pronunțe până la sfârșitul aceste zile pe marginea cererii de recuzare a lui Ghenadie Morozan.

Procurorul geenral suspendat, Alexandru Stoianoglo a făcut o serie de declarații înainte să înceapă ședința de azi. Acesta a spus că Consiliul Superior al Procurorilor a devenit un organ politizat.

Stoianoglo a mai menționat că este gata să fie supus oricărui tip de evaluare.

„Eu nu am acces la materiale, asta e unica problemă, dar a, ce demonstra și din punct de vedere al calității”, adeclarat Sșeful suspendat al PG.

Alexandru Stoianoglo a mai spus că la conferința de presă pe care urma să o susțină în ziua în care a fost reținut, a vrut să prezinte probe că nu ar avea nicio tangență cu capetele de acuzare care i se incriminează.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram