politic

/VIDEO/ „Noi toți am văzut textele scrise de Mariana Durleșteanu”. Candu, despre mesajul fostei candidate la funcția de prim-ministră

17 марта 2021, час 14:09
Делиться:

Liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu, consideră că evenimentele de pe parcusul zilei de ieri, privind retragerea candidatei propusă de socialiști la funcția de premieră și susținută de o majoritate formalizată din 54 de deputați, și desemnarea lui Igor Grosu, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), la funcția de prim-ministru de către președinta Maia Sandu, au fost bine gândite și au avut loc după un anumit scenariu. 

Întrebat ce crede despre decizia Marianei Durleșteanu de a-și retrage candidatura de la funcția de prim-ministră, Andrian Candu a comentat această decizie susținând că mesajul ex-candidatei socialiștior este unul straniu.

„Eu pot doar să ghicesc, nu știu de ce anume a renunțat. dar  mie mi s-a părut foarte straniu ieri, să apară un mesaj al doamnei Durleșteanu în timpul zilei. Noi toți am văzut textele scrise de Mariana Durleșteanu, dar textul de ieri a fost scris foarte atent, pregătit din timp și a apărut la momentul potrivit. Mergând pe teoria conspirației, eu totuși cred că totul a fost înscenat și organizat din timp. Ceea ce s-a întâmplat ieri, fiind foarte bine sincronizat: când Durleșteanu scrie textul, când renunță la așa numita desemnare și ieșirea președintei Maia Sandu”. a declarat liderul „Pro Moldova”, într-o întervenție live pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Candu a declarat că decizia președintei Maia Sandu de a-l înainta pe liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, la funcția de premier este o decizie corectă din punct de vedere legal.

„Strict din punct de vedere constituțional, eu consider că ceea ce a făcut președinta Maia Sandua făcut legal și constituțional, că la desemnat pe Igor Grosu în calitate de prim-ministru”, a punctat Candu.

Precizăm că președinta Maia Sandu l-a înaintat pe Igor Grosu la funcția de premier după consultările cu fracțiunile parlamentare de la Președinție care au avut loc marți, 16 martie. Tot marți, Mariana Durleșteanu, care a fost înaintată de socialiști la funcția de prim-ministră, a anunțat că se retrage din viața publică.

Declarațiile pot fi urmărite în videoul de mai jos, începând cu minutul 48:00.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram