social

Litvinenco, despre strămutarea dosarului lui Șor la Curtea de Apel Chișinău: „Este bine că dezmățul de la Cahul a luat sfârșit”

20 августа 2021, час 21:20
Делиться:

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco a venit cu o reacție după decizia Curții Supreme de Justiție de a admite cererea avocaților lui Ilan Șor și de a dispune strămutarea de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău a dosarului în care deputatul fugar este învinuit de escrocherie și spălare de bani. Litvinenco salută decizia CSJ, dar spune că aceasta ridică și anumite semne de întrebare. 

„Este bine că dezmățul de la Curtea de Apel Cahul în cazul dosarului Șor a luat sfârșit. Or, acolo sunt peste 3 ani de tergiversări inadmisibile și peste 60 de amânări, iar examinarea în fond practic nici nu a început”, a scris ministrul Justiției pe pagina sa de Facebook.

„Pe de altă parte, decizia Curții Supreme de Justiție la fel ridică foarte multe semne de întrebare. Spun doar atât, fără a intra în prea multe detalii. Sper că măcar la Curtea de Apel Chișinău bătaia de joc de justiție care s-a produs la Cahul să nu se repete”, a menționat Sergiu Litvinenco.

Magistrații Curții Supreme de Justiție au admis cerea avocaților lui Ilan Șor și au dispus strămutarea judecării cauzei penale în privinţa lui Şor Ilan de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău. Încheierea este irevocabilă.

Totodată, aceștia au menținut încheierea Curții de Apel Cahul din 25.07.2019 privind înlocuirea măsurii preventive – liberarea provizorie sub control judiciar, aplicată faţă de inculpatul Şor Ilan, cu măsura preventivă – arestul preventiv și anunțarea în căutare a inculpatului.

Dosarul lui Ilan Șor s-a aflat pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018, iar de atunci au fost amânate zeci de ședințe de judecată. În 2017, ex-primarul de Orhei, a fost condamnat la 7 ani și șase luni de închisoare în penitenciar de tip semi-închis, fiind învinuit că ar fi obținut bani de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat ulterior, prin firme off-shor.

De atunci, acesta a făcut nenumărate declarații și s-a dat cu părerea în legătură cu probleme de ordin social și politic, însă toate acestea – în format virtual. În luna martie, dosarul lui Ilan Șor i-a fost repartizat lui Tudor Berdilă, tot el și raportor în completul de judecători care a examinat cauza penală.

 

 

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram