diaspora

Zilele Filmului din Republica Moldova la București. Lista filmelor care vor putea fi urmărite

21 августа 2021, час 14:28
Делиться:

Zilele Filmului din Republica Moldova cor avea loc în perioada 27-29 august, la Muzeul Țăranului Român din București (MNȚR), anunță ambasada Republicii Moldova în România. Evenimentul marchează împlinirea a 30 de ani de la declararea independenței Republicii Moldova şi 30 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele două state, România fiind primul stat din lume care a recunoscut independența Republicii Moldova, în anul 1991.

Zilele Filmului din Republica Moldova la Bucureşti prezintă cinefililor filme moldovenești realizate în ultimele două decenii. O parte dintre aceste filme nu au mai fost proiectate în cinematografele din România. Filmele prezentare la Cinema Muzeul Țăranului, cu această ocazie, sunt rodul creației a noii generații de cineaști din Republica Moldova, care au găsit o voce identitară distinctă în cinematografia europeană.

Vineri, 27 august, începând cu ora 18.00 va putea fi urmărit filmul Anișoara, în regia Anei-Felicia Scutelnicu, iar de la 20.45 – Pași pe graniță de Alecu Deleu.

Sâmbătă, 28 august, de la 17.30, va fi difuzat filmul Goodbye, Olegovici!, în regia lui Eugeniu Popovici, iar de la 20.00 publicul va putea urmări – Așteptați răspunsul operatorului / Please hold the line, în regia lui Pavel Cuzuioc.

Duminică, 29 august, de la 15.00 va fi difuzat un program de trei filme în regia lui Valeriu Andriuță: Eu sunt Dorin, Salix Caprea și Chers Amis. De la 17.30 – Of de Vlad Bolgarin, Aripi de Dmitri Voloșin, Seria Dj. Death de Dmitri Voloșin, Colecția de arome de Igor Cobileanski, Mamu de Mihail Rezuneț, Today artist, tonight taxist de Dumitru Grosei și Shoes for Europe de Pavel Brăilă. De la 20.45 va putea fi urmărit filmul Memoria, în regia lui Maxim Chisnicean.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram