social

Ministrul Culturii, despre cazul instrumentistei Alexandra Conunova, rămasă fără vioară pe aeroport: „E o problemă gravă de imagine a țării”

21 декабря 2021, час 09:05
Делиться:

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a spus că ceea ce se întâmplă în cazul instrumentistei Alexandra Conunova, rămasă fără vioară pe Aeroportul Internațional Chișinău „este o problemă gravă de imagine a țării”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8. 

„Suntem în contact direct cu Procuratura care se ocupă de acest caz. Am răspuns la toate întrebările. Am impresia că Procuratura a nimerit într-o situație din care nu prea știe cum să iasă onorabil. Ei nu pot explica în ce constă toate aceste căutări”, a menționat Sergiu Prodan. 

Potrivit ministrului, trebuie să existe o procedură legală prin care procurorii care investighează acest caz să fie întrebați „cu ce se ocupă”. 

„Rezultatul așa-zisei investigații va fi faptul ca instrumentele scumpe să ocolească Republica Moldova. Este un risc foarte mare”, a mai punctat Prodan.

Ministrul Culturii susține că procurorii nu au probe, însă admite că și violonista Alexandra Conunova a comis niște greșeli în această situație. 

Menționăm că Alexandra Conunova a lansat și o petiție online în care a cerut repetat instituțiilor de drept să-i întoarcă vioara. 

Incidentul a fost înregistrat în luna octombrie pe Aeroportul Internațional Chișinău. Alexandra Conunova urma să zboare la Moscova, acolo unde era așteptată la un concert. În cadrul controlului de rutină, vameșii au depistat vioara, care era însoțită de un document potrivit căruia, instrumentul ar valora peste două milioane de euro. Confuzia ar fi pornit de la o expertiză greșită. Specialistul ar fi indicat că instrumentul este obiect de patrimoniu național, iar în așa cazuri, legea prevede că acesta nu poate fi scos din țară.

Автор
Marius Goraș
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

social

Передвижные пункты вакцинации сегодня будут дежурить в Центре и на Буюканах

28 декабря 2021, час 09:13
Делиться:

В столице продолжают работу мобильные пункты вакцинации, оборудованные в общественном транспорте. 

Cегодня троллейбус будет находиться в секторе Центр на улице Арборилор вблизи ТЦ Shopping Malldova, а автобус на Буюканах по адресу:  Каля Ешилор, 10, возле магазина Fourchette.

Пункты вакцинации будут работать с 10:00 до 18:00.

Граждане могут идентифицировать эти транспортные единицы по стикерам со словами в поддержку кампании вакцинации против COVID-19.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram