social

Maia Sandu spune că în unele raioane conduse de PSRM se boicotează vaccinarea anti-covid

23 марта 2021, час 08:05
Делиться:

În raioanele din țară conduse de reprezentanții Partidului Socialiștilor (PSRM) se boicotează vaccinarea împotriva virusului COVID-19, a declarat șefa statului Maia Sandu în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. Președinta a spus că este vorba despre astfel de raioane precum: Dondușeni, Edineț, Taraclia. 

„În timp ce politicienii povestesc că nu trebuie să facem alegeri anticipate pentru că pe ei îi îngrijorează situația sanitară, vedem din partea lor mai multe acțiuni de sabotaj. Sunt localități dominate mai mult de anumite culori politice, care refuză vaccinarea”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a spus că deși se depun eforturi colosale pentru obținerea vaccinului, spitalele raionale precum cele din Dondușeni, Edineț au utilizat doar 30% din totalul dozelor de vaccin. Iar în instituțiile medicale precum cele din Taraclia și Găgăuzia, doar 4,6% din personalul medical a fost vaccinat. Potrivit Maiei Sandu, se tărăgănează procesul de vaccinare și la Institutul Oncologic din Chișinău.

„Dacă oamenii acolo nu vor să se vaccineze, atunci, aceste vaccinuri trebuie transmise în altă parte, pentru ca să se vaccineze oamenii care le așteaptă. Sunt spitale unde se creează impresia că se face presiune politică sau se speculează politic, nu mai zic de discursul unor deputați care au încercat să discrediteze anumite tipuri de vaccin”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a mai spus că are foarte multe întrebări la licitația pe care lansat-o Ministerul Sănătății privind procurarea vaccinurilor anti-covid și a expediat prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi o scrisoare în care așteaptă răspunsuri.

„Sunt mai multe condiții dubioase în această licitație anunțată. Nu este clar de ce sunt excluse anumite tipuri de vaccin, pentru că s-a stabilit un preț. Știm că există vaccin și mai scump, și mai ieftin. Cred că trebuie să cumpărăm de un fel și de altul”, a menționat președinta, care este de părere că există riscul ca vaccinul să fie cumpărat prin intermediari.

Potrivit ultimelor date oferite de Ministerul Sănătății,  20 494 de persoane au fost vaccinate împotriva Covid-19. Pe 23 martie curent, în Republica Moldova va începe procesul de imunizare cu vaccinul Pfizer/BioNTech. Imunizarea în țara noastră a început pe 2 martie curent.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

social

Передвижные пункты вакцинации сегодня будут дежурить в Центре и на Буюканах

28 декабря 2021, час 09:13
Делиться:

В столице продолжают работу мобильные пункты вакцинации, оборудованные в общественном транспорте. 

Cегодня троллейбус будет находиться в секторе Центр на улице Арборилор вблизи ТЦ Shopping Malldova, а автобус на Буюканах по адресу:  Каля Ешилор, 10, возле магазина Fourchette.

Пункты вакцинации будут работать с 10:00 до 18:00.

Граждане могут идентифицировать эти транспортные единицы по стикерам со словами в поддержку кампании вакцинации против COVID-19.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram