politic

UPDATE! Parlamentul a aprobat a opta cerere privind ridicarea imunității parlamentare a deputatului fugar Ilan Șor

23 декабря 2021, час 12:45
Делиться:

UPDATE! 14:51 Parlamentul a aprobat a opta cerere privind ridicarea imunității parlamentare a deputatului fugar Ilan Șor. Decizia a fost luată cu votul a 81 de deputați.

 

UPDATE! 14:43 Parlamentul a aprobat a șaptea cerere privind ridicarea imunității parlamentare a deputatului fugar Ilan Șor. Decizia a fost luată cu votul a 82 de deputați.

 

UPDATE! 14:36 Parlamentul a aprobat a șasea cerere privind ridicarea imunității parlamentare a deputatului fugar Ilan Șor. Decizia a fost luată cu votul a 84 de deputați.

 

UPDATE! 14:29 Parlamentul a aprobat a cincea cerere privind ridicarea imunității parlamentare a deputatului fugar Ilan Șor. Decizia a fost luată cu votul a 82 de deputați.

 

UPDATE! 13:14 Parlamentul a aprobat a patra cerere privind ridicarea imunității parlamentare a deputatului fugar Ilan Șor. Decizia a fost luată cu votul a 78 de deputați.

UPDATE! 13:00 Parlamentul a decis ridicarea imunității parlamentare a deputatului fugar, Ilan Șor pe al treilea capăt de acuzare. Decizia a fost luată cu votul 83 a de deputați.

 

UPDATE! 12:46 Procurorul general interimar Dumitru Robu prezintă a treia cerere privind ridicarea imunității parlamentare a deputatului fugar Ilan Șor care se referă la spălarea de bani săvârșită de un grup organizațional criminal.

UPDATE! 12:45 Parlamentul a decis ridicarea imunității parlamentare a deputatului fugar, Ilan Șor pe al doilea capăt de acuzare. Decizia a fost luată cu votul 87 a de deputați.

„Există probe exacte care demonstrează că la jumătatea anului 2014 membrii orgaizației criminale conduse de Vladimir Plahotniuc  și alte personae au decis redistribuirea din interiorul acesteia proprietăților deținute de diferite grupuri criminale organizate pe teritoriul R. Moldova . Grupul criminal condus de Platon urma să înstrăineze o parte din proprietățile deținute inclusiv acțiunile deținute la banca Victoriabank. Urmau să fie utilizate mijloacele financiare de la BEM, sustrase prin metoda creditării de către membrii grupului criminal organizat de către Șor”, a spus Robu.

Parlamentul a decis ridicarea imunității parlamentare a lui Ilan Șor pe un capăt de acuzare. Decizia a fost luată cu votul a 88 de deputați.

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, urmează să prezinte celelalte cereri privind solicitarea acordului de ridicarea a imunității deputatului fugar Ilan Șor, reținerea, arestarea, percheziționarea și trimiterea în judecată a acestuia pe nouă capete de acuzare.

Asta după ce Procuratura Generală a solicitat  joi, 16 decembrie ridicarea imunității în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală pe mai multe fapte din Codul Penal. 


 

 

 

Автор
Nadia Mihuță
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

politic

Майя Санду выступает в Европейском парламенте / LIVE /

18 мая 2022, час 16:07
Делиться:

В среду, 18 мая, президент Молдовы Майя Санду выступает в Европейском парламенте. Предлагаем посмотреть исторический момент вместе.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram