comerciale

/VIDEO/ Maib a semnat două acorduri de finanțare cu BERD și UE

23 декабря 2021, час 21:16
Делиться:

Finanțări mai avantajoase pentru afaceri susținute de MAIB. Noile oportunități oferite de această bancă comercială vin atât în sprijinul companiilor mari, a Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Republica Moldova, cât și a economiei țării pe termen lung. Un împrumut financiar în acest scop, în valoare totală de 25 de milioane de euro, a fost aprobat în cadrul a două acorduri semnate de MAIB, în parteneriat cu BERD și Uniunea Europeană. Finanțarea le va permite antreprenorilor să fie competitivi, la nivel local, și prosperi, pe piața internațională, în conformitate cu standardele UE.

Acordurile inovatoare vor crește afacerile din țară, IMM-urile vor putea beneficia de împrumuturi de la MAIB, pentru a-și îmbunătăți serviciile, iar, datorită capacităților de export ale companiilor, țara se va apropia mai mult de UE.

Aceste împrumuturi vor reprezenta un stimulent financiar foarte important pentru clienții noștri, pentru că astfel ei vor putea să se alinieze la standardele necesare.

Asistența oferită Moldovei de UE, împreună cu BERD, este esențială în construirea economiilor moderne, datorită capacităților de inovație și adaptare la piețele aflate în schimbare rapidă.

Ne așteptăm ca aceste proiecte să contribuie la ecologizarea și digitalizarea Republicii Moldova, care este o direcție cu siguranță necesară și vizată pe viitor.

Mulțumesc partenerilor Uniunii Europene pentru susținerea acestui program, care este foarte important pentru dezvoltarea IMM-urilor din Republica Moldova.

Un acord de împrumut similar, de 30 de mln de euro, a fost valorificat anterior. MAIB, care este cea mai mare bancă din Moldova, deservește peste 35% din populația țării și este un susținător activ al persoanelor fizice, a IMMurilor și companiilor mari prin produse bancare și credite acordate în condiții avantajoase.

(P.) Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției TV8. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram