social

Procurorii îl vor pe Ruslan Popov după gratii! Vor cere astăzi magistraților să îi prelungească măsura de arest

27 октября 2021, час 14:25
Делиться:

Procurorii anticorupție îl vor pe Ruslan Popov, adjunctul procurorului general, suspendat din funcție, după gratii. Aceștia vor cere astăzi magistraților Judecătoriei Ciocana să îi prelungească măsura de arest cu 30 de zile, în izolator. Avocații vor cere eliberarea lui Popov. 

Ruslan Popov a fost plasat în arest în izolatorul CNA, pentru 20 de zile, prin decizia din 19 octombrie a Curții de Apel Chișinău. Atunci, judecătorii i-au schimbat măsura preventivă din arest la domiciliu în arest după gratii.  Apărătorii săi au spus că vor să se plângă la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Ruslan Popov a fost reținut la începutul lunii octombrie, după ce procurorii și mascații de la SIS au efectuat la el acasă, dar și la sediul PG mai multe percheziții. Popov este suspectat de îmbogățire ilicită. Anul trecut, Centrul de Investigaţii Jurnalistice a publicat o serie de anchete despre averea şi presupusele afaceri camuflate ale lui Ruslan Popov. Reporterii au scris despre afacerea din agricultură a procurorului, înreghistrată pe numele tatălui său, un frigider pentru păstrarea fructelor, locuinţa şi maşinile sale de lux.

 

 

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram