social

În Capitală va fi convocată Celula de criză pentru gestionarea situației de iarnă

27 декабря 2021, час 10:30
Делиться:

În Capitală în următoarele zile urmează a fi convocată Celula de criză pentru gestionarea situației de iarnă. Despre aceasta a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a municipalității.

„Primarul Capitalei, Ion Ceban, a informat despre reluarea activității Celulei de criză, care se va convoca pentru a lua decizii în vederea evitării situațiilor de risc, ce pot apărea în perioada rece. Edilul a cerut serviciilor responsabile de gospodăria drumurilor să monitorizeze situația pe teren și să intervină în timp util”, potrivit unui comunicat emis de către reprezentanții primăriei.

Deși pe străzile din Capitală se circulă în condiții de iarnă, pe linie au fost emise 309 troleibuze şi 111 autobuze, iar în prezent, transportul public circulă conform programului, pe toate rutele municipale.

În ultimele 24 de ore, ÎM Regia „Exdrupo" a intervenit pe drumurile din oraș și pe căile de acces spre suburbii, cu 21 de autospeciale cu plug și perie, fiind împrăștiat 974 tone de antiderapant și 100 tone de sare.

Pe parcursul zilei de luni, drumarii vor interveni la prevenție și deszăpezire cu 15 autospeciale. 

Conducătorii auto sunt îndemnați să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util. 

Автор
Nadia Mihuța
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram