social

Începând de astăzi călătorii care vin din țările aflate în zona roșie trebuie să prezinte testul PCR negativ chiar dacă au certificat COVID-19

27 декабря 2021, час 09:15
Делиться:

Începând de astăzi, 27 decembrie, persoanele care vin în Republica Moldova și s-au aflat în ultimele 14 zile în una din țări din zona roșie sunt obligate să prezinte rezultatul negativ al testului PCR COVID-19, chiar dacă sunt vaccinate.

Testul trebuie efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării, în cazul persoanelor care călătoresc cu mijloace de transport în comun, sau înaintea intrării pe teritoriul Republicii Moldova, în cazul celor care călătoresc cu mijloace de transport propriu. Testul va trebui efectuat atât de persoanele nevaccinate, cât și de cele vaccinate.

Persoanele care nu întrunesc condițiile menționate sunt obligate să respecte regimul de carantină pentru o durată de 14 zile. Persoanele respective vor completa, în mod obligatoriu, fișa epidemiologică electronică (accesând https://fisa-covid.gov.md/) și vor respecta regimul de carantină pentru 14 zile la adresa declarată.

Țările incluse în zona roșie: 

 

Автор
Nadia Mihuța
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram