social

2022 este declarat anul lui Eugen Doga, dar și anul lucrătorului medical în municipiul Chișinău

28 декабря 2021, час 15:10
Делиться:

Anul 2022 a fost declarat anul Eugen Doga în municipiul Chișinău. Decizia a fost votată în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), care a mai decis să declare anul viitor și anul lucrătorului medical. Cele două proiecte au generat discuții.

În scopul valorificării personalității și operei lui Eugen Doga, în anul în care maestrul împlinește 81 de ani, CMC a decis să declare anul 2022 drept anul Eugen Doga în Capitală. Decizia a fost votată de majoritatea aleșilor locali, dar a fost criticată de consilierul socialist Dinari Cojocaru.

„În anul 2017 a fost deja anul Eugen Doga. S-au făcut mai multe lucruri în acest domeniu. Concomitent, eu am propus ca anul 2022 să fie anul lucrătorului medical. Nu este echitabil”, a declarat Dinari Cujocaru.

Pentru ca să degajeze tensiunea, președintele de ședință, liberalul Ion Cebanu. „Cel mai corect ar fi să fie declarat anul „Gazprom”-ului”.

„Cel mai corect ar fi fost să fie anul lucrătorului medical, cu toții aveți cunoștințe sau rude care sunt în viață datorită medicilor, inclusiv, maestrul. Eu mă abțin, pentru că nu este rațional. Mai mult decât atât, mai avem scriitori, poeți”, a răspuns socialistul Dinari.

Consilierul Platformei DA, Andrei Năstase a menționat că fracțiunile au sperat să ajungă la un consens în acest sens și, concomitent cu anul Eugen Doga să fie declarat și anul lucrătorului medical.

„Acest vot nu trebuia să se producă trebuia să fie decretat printr-o dispoziție a primarului general. Ceea ce vreau să vă mărturisesc este anume pentru a nu ne împărți în ai noștri și ai voștri. Îi îndemn pe proletari și pe cei mai puțini proletari să înceteze și să le votăm în consens”, a menționat Andrei Năstase.  

„Consens, dle Năstase, există numai în cimitir, în politică - nu”, a replicat consilierul Valeri Klimenko.

Într-un final consilierii au votat și pentru proiectul de decizie care stabilește că 2022 este și anul lucrătorului medical.

„Lucrătorul medical nu se ține numai din salariu. El mai are și niște condiții în care ar trebui să activeze. Eu nu spun că medicii mor de foame, va fi o minciună, dar medicul nu poate să se ducă  la odihnă așa cum poate să o facă un funcționar public. Eu nu vreau ca la anul să fie organizate doar concerte și înmânate diplome”, a menționat consilierul socialist, Dinari Cojocaru.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram