social

A fost inițiat concursul pentru selectarea a doi candidați la funcția de Avocat al Poporului

28 декабря 2021, час 16:03
Делиться:

Comisia specială pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului a inițiat concursul pentru selectarea a doi candidați la funcția de Avocat al Poporului.

Candidații la funcția de Avocat al Poporului trebuie să dețină diplomă de licență în domeniu  și să aibă o vechime în muncă de cel puțin 10 ani și o activitate notorie în domeniul apărării și promovării drepturilor omului. De asemenea să se bucure de o reputație ireproșabilă și să cunoască limba română.

Totodată, candidații nu vor avea, în ultimii 5 ani, în cazierul privind integritatea profesională, înscrieri cu privire la rezultatul negativ al testului de integritate profesională pentru încălcarea obligației de a nu admite manifestări de corupție. Nu vor avea antecedente penale, inclusiv stinse, pentru săvârșirea cu intenție a unei infracțiuni sau a fost absolvită de răspundere penală printr-un act de amnistie sau de grațiere, nu are interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică, ce derivă dintr-un act de constatare al Autorității Naționale de Integritate.

Data-limită pentru depunerea dosarului este 21.01.2022, ora 17:00.

Amintim că funcția de Avocat al Poporului a devenit vacantă după ce fostul avocat,  Natalia Moloșag a devenit ținta unui scandal public, când s-a aflat că și-a angajat în calitate de asistent personal, un fost client, condamnat penal pentru proxenetism. Moloșag a recunoscut acest lucru, menționând că i-a dat de lucru la Oficiul Avocatului Poporului, pentru „a-l reîncadra în societate”.

Moloșag și-a anunțat ulterior demisia, după ce mai multe organizații i-au cerut să plece din funcție. Ulterior, ombudsmanul s-a răzgândit și a depus o cerere în acest sens la Parlament. Deputații nici nu au examinat această solicitare, aprobându-i demisia din fotoliul de Avocat al Poporului., cu 82 de voturi pro.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram