social

CSP a decis: procurorii Ruslan Popov și Igor Popa au fost suspendați din funcție la solicitarea procurorului general interimar

28 декабря 2021, час 11:39
Делиться:

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a admis solicitarea procurorului general interimar Dumitru Robu și a admis cererea de suspendare din funcție a procurorilor Ruslan Popov și Igor Popa.

Cele două solicitări au fost examinate  cu ușile închise. Președintele CSP a comunicat că au fost exprimate și opinii separate, care vor fi publicate ulterior. Decizia CSP poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile.

De menționat că suspendarea din funcție a celor doi procurori a figurat pe ordinea de zi a mai multor ședințe CSP, însă, de fiecare dată au fost amânate.

Amintim că Ruslan Popov, care a ocupat funcția de procurorul general adjunct a fost reținut încă pe 9 octombrie într-un dosar de „îmbogățire ilicită”. Popov pledează nevinovat, iar în momentul reținerii a declarat că este victima unei „comenzi politice”.

De asemenea, șeful Oficiului Ciocana al Procuraturii Generale, Igor Popa a fost reținut în data de 9 noiembrie, fiind învinuit tot de îmbogățire ilicită.  Igor Popa este procurorul care s-a făcut remarcat încă în perioada guvernării comuniste, el fiind unul dintre semnatarii demersurilor pentru judecarea și arestarea participanților la protestele din aprilie 2009.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram