social

Maia Sandu nu participă la Summit-ul CSI pentru că nu a primit nicio invitație, iar prețul la gaz, așa cum a sugerat Dodon, nu este negociat în acest format

28 декабря 2021, час 10:14
Делиться:

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu nu participă la Summit-ul CSI pentru că nu a primit nicio invitație și nici nu cunoaște care este agenda evenimentului.

„Nu merg la acest summit. Noi analizăm participarea la acest evenimente în funcție de aspectele care se discută și în ce măsură sunt relevante pentru Republica Moldova. În cadrul CSI ne interesează aspectele economice. Nu știu care este agenda, nu am primit un document oficial și nici nu am văzut o agendă”, a declarat președinta Maia Sandu în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la PRO TV.  

Fiind întrebată când va efectua, totuși o vizită la Moscova, Maia Sandu a declarat că vizitele „nu se fac de dragul vizitelor”.

„Întrebarea corectă nu este când da ce se realizează. Vizitele nu se fac de dragul vizitelor. Așa cum am mai spus, atunci când pe anumite probleme vom avansa suficient de mult ca să putem avea rezultate, atunci discutăm, despre vizite”, a specificat Maia Sandu.

Președinte a avut o replică și pentru fostul șef al statului, Igor Dodon, care i-a sugerat Maiei Sandu să „renunțe la orgolii” și să meargă la Summit-ul CSI, unde ar putea negocia un preț mai mic pentru gaz.

„Președintele precedent a făcut multe vizite la Moscova, dar dacă ne întrebăm care au fost rezultatele și ce a obținut țara, n-o să vedeți răspuns. Nu cred că trebuie să facem referință la sfaturile acestui om, el nu a rezolvat, atunci când a avut posibilitatea, probleme pentru țară. Există un contract semnat între Moldovagaz  și Gazprom, există o situație specială pe piață,  prețurile au crescut mult, nu putem să ne așteptăm la reducerea prețului la gaz când avem pe piață o creștere anormală”, a explicat Maia Sandu.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram