social

CSJ a dispus respingerea recursului lui Stoianoglo. Procurorul general suspendat poate fi cercetat penal

30 декабря 2021, час 09:54
Делиться:

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins recursul depus de către procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Acesta poati fi cercetat penal. 

Prin decizia sa, CSJ menține încheierea Curții de Apel Chișinău din 2 noiembrie  prin care s-a declarat inadmisibilă acțiunea Procurorului General Alexandr Stoianoglo.

La  5 octombrie, procurorul general Alexandr Stoianoglo a depus acțiune în contencios administrativ împotriva Consiliului Superior al Procurorilor, prin care a solicitat anularea hotărârii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) „cu privire la examinarea adresării deputatului în Parlamentul Republicii Moldova, Lilian Carp, vizând pretinsele acțiuni ilegale comise de Procurorul General Alexandr Stoianoglo”. Prin încheierea din 2 noiembrie 2021 a Curții de Apel Chișinău s-a declarat inadmisibilă acțiunea procurorului general Alexandr Stoianoglo.

Alexandri Stoianoglo a fost reținut la începutul lunii octombrie și, totodată, a fost suspendat din funcție, după ce în biroul de serviciu, dar și în locuința sa au avut loc percheziții. Acesta este învinuit de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor, corupere pasivă și darea de informații minciunoase. Stoianoglo califică acuzațiile care i se aduc drept răzbunare din partea președintei Maia Sandu. Șefa de stat a negat orice implicare și a cerut procurorilor și judecătorilor să fie corecți și echidistanți.

 

 

 

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram