sport

/ВИДЕО/ Luptătoarele Anastasia Nichita și Irina Rîngaci au cucerit medaliile de aur în Ungaria: Primele declarații

01 апреля 2022, час 12:53
Делиться:

Anastasia Nichita și Irina Rîngaci au dat lovitura la Campionatul European de seniori de la Budapesta. Luptătoarele din țara noastră au cucerit medaliile de aur în categoriile de greutate de 59 și 68 de kilograme. Tot în capitala Ungariei, Mariana Draguțan a obținut medalia de bronz. 

În ultimul act al categoriei de greutate de 59 de kilograme, Anastasia Nichita s-a duelat împotriva polonezei Jowita Maria Wrzesien. Lupta a început sub semnul echilibrului, iar sportiva pregătită de Tudor Cîrlan s-a văzut condusă, însă ulterior și-a păstrat concentrarea și a trecut în avantaj cu scorul de 4-1. Rezultatul nu s-a mai schimbat până la final, iar Anastasia Nichita și-a trecut în palmares un nou titlu european, după cel cucerit în anul 2020 în capitala Italiei, Roma. 

”Mulțumesc antrenorilor mei, mulțumesc familiei, persoanelor dragi și tuturor celor care vin mereu cu un mesaj și un gând bun de felicitare. Sper ca această medalie să fie o motivație pentru mine în continuare și ca la Campionatul Mondial care va urma anul acesta să vin cu același rezultat”, a declarat campioana europeană în lupte libere, Anastasia Nichita.

Tot în capitala Ungariei, în categoria de 68 de kilograme, Irina Rîngaci a obținut al doilea titlu european consecutiv după ce a surclasat-o în finală pe franțuzoaica Pauline Denise Lecarpentier. Sportiva pregătită de Andrei Chiperi a demonstrat încă o dată în plus că este un adevărat număr unu în raitingul mondial și nu i-a dat nicio șansă adversarei din Hexagon pe care a învins-o cu un categoric scor de 10-0. 

”Sunt mândră de mine pentru că am reușit din nou să urc pe treapta cea dintâi. Am reușit din nou să obțin o medalie de aur. Sunt mândră și de antrenorii mei, care îmi sunt alături în fiecare zi, la fiecare antrenament și la fiecare competiție”, a menționat campioană europeană în lupte libere, Irina Rîngaci.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram