social

/ВИДЕО/ Ministra de Interne: „Riscul traficului de droguri în RM a crescut în contextul războiului din Ucraina”

02 июня 2022, час 22:57
Делиться:

Riscul traficului de droguri în Republica Moldova este mai mare, din cauza războiului din Ucraina, această țară, fiind lider în producerea drogurilor sintetice în Europa. Declarațiile au fost făcute de ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, în cadrul ediției din 2 iunie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Acum, în contextul războiului la frontieră, acest risc este destul de real, pentru că Ucraina era liderul de producător de droguri sintetice în Europa și asta ar însemna că există laboratoare, există o piață, există un mecanism întreg care a pus și a ținut în fucnționare această mare piață ilicită de substanțe.

În contextul războiului, se recalibrează anumite forțe și deja avem mai mult decât semnale, avem deja și cazuri pornite, instrumentate în încercarea de a introduce în RM droguri care sunt produse în Ucraina”, a precizat Ana Revenco.

Potrivit acesteia, inclusiv angajați ai MAI sunt bănuiți de trafic de droguri.

„Echipa de la Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA) și împreună cu colegii de la CNA, inclusiv sub ghidarea procurorilor, instrumentează mai multe cazuri în care sunt vizați și angajați ai MAI, și angajați din structurile subordonate pe cazuri în care se presupune că aceștia sunt implicați în traficul de droguri”, a subliniat ministra.

„Moldova a fost și în contextul războiului, poate fi în continuare exploatată drept un canal de trafic de droguri dinspre est spre vest și invers”, a punctat Revenco.

„Înțelegem că poate fi exploatat și omul din sistem (din toate organele, instituțiile statului de aplicare a legii, nu doar sistemul de afaceri interne), care are puteri decizionale, care are acces la pârghii decizionale pentru a-l corupe și a-l implica în astfel de scheme”, a adăugat ministra de Interne.

Totodată, ca urmare a fluxului de refugiați, au fost depistate încălcări ale circulației rutiere, dar și furturi.

„Încălcări ale regulamentului circulației rutiere, categoric, din cauza stilului de a șofa, necunoașterea legislației. Avem o creștere a furturilor și pungășiilor, în care autorii sunt atât cetățeni ai RM, cât și cetățeni străini. Factorul care favorizează astfel de comportamente este, cu certitudine, sărăcia, este clasic element, care explică acest tablou”, a zis Ana Revenco.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!

social

Передвижные пункты вакцинации сегодня будут дежурить в Центре и на Буюканах

28 декабря 2021, час 09:13
Делиться:

В столице продолжают работу мобильные пункты вакцинации, оборудованные в общественном транспорте. 

Cегодня троллейбус будет находиться в секторе Центр на улице Арборилор вблизи ТЦ Shopping Malldova, а автобус на Буюканах по адресу:  Каля Ешилор, 10, возле магазина Fourchette.

Пункты вакцинации будут работать с 10:00 до 18:00.

Граждане могут идентифицировать эти транспортные единицы по стикерам со словами в поддержку кампании вакцинации против COVID-19.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram