social

/VIDEO/ Capitala, în "straie gri". Pe străzi s-au format mormane de zăpadă murdară

03 января 2022, час 21:25
Делиться:

Temperaturile cu plus au îmbrăcat capitala în straie de un cenușiu murdar. Băltoacele și mormanele de noroi și zăpadă dau mari bătăi de cap atât șoferilor, cât și pietonilor. Astăzi, muncitorii de la Exdrupo au început să evacuieze zăpada de pe străzile principale ale orașului.

Deși în ultimele zile temperaturile au fost cu plus, iar zăpada s-a topit pe mai toate drumurile publice, pe unele porțiuni de trotuar din capitală, mormanele de zăpadă murdară încă mai îngreunează deplasarea pietonilor. 

Și la stațiile de așteptare a transportului public chișinăuienii sunt nevoiți să ocolească grămezile de zăpadă, dar și băltoacele. 

Un caz și mai grav am depistat într-o curte de blocuri de pe bulevardul Traian din sectorul Botanica al capitalei. După ce s-a topit zăpada, o gură de canalizare a rămas fără capac, devenind o adevărată capcană pentru trecători. Pentru a semnaliza cât de cât pericolul, aceasta a fost acoperită... cu crengi. 

Iar pe strada Alexandr Pușkin din centrul capitalei, gazonul a fost deteriorat, după ce mai mulți șoferi au parcat aici, iar după ce s-a topit zăpada, au derapat, lăsând în urmă șanțuri adânci și mizierie pe trotuar. 

Totuși, am observat cum, de pe străzile principale, au început să fie evacuate mormanele de zăpadă murdară, care urâțesc mult orașul.

Muncitorii susțin că au mult de lucru, dar sunt siguri că vor face față. 

Pentru ziua de mâine, meteorologii anunță cer noros, fără precipitații, iar mercurul din termometre va urca până la 8 grade, pe timp de zi, și va oscila în jur de 3 grade - pe timp de noapte.

Автор
Redacția TV8
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram