social

Optimizarea PG, la final: Au fost lichidate 21 de funcții, inclusiv una de adjunct al procurorului general

03 мая 2022, час 10:30
Делиться:

Procesul de optimizare a structurii Procuraturii Generale, anunțat în luna ianuarie, a ajuns la final. Astfel, începând cu 3 mai 2022, numărul statelor de personal din cele 90 funcții de procurori existente în cadrul Procuraturii Generale, 21 au fost reduse. 

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, printre funcțiile lichidate este una de adjunct al procurorului general. De asemenea, au fost reduse, patru funcții de șef de direcție, patru de șef de secție și 12 de procurori în secție. 

Din numărul total de funcții optimizate din cadrul Procuraturii Generale, 9 funcții au fost realocate Procuraturii Anticorupție, 5 funcții către PCCOCS și 7 funcții către Oficiul reprezentarea învinuirii în instanța de judecată a Procuraturii mun. Chișinău.

Concomitent, în Procuratura Generala au fost reduse și 7 funcții de consultant al procurorului. Patru dintre aceste unități de personal, au fost realocate către Procuratura Anticorupție, iar trei către PCCOCS.

Potrivit PG, toți angajații din cadrul subdiviziunilor structurale ale Procuraturii Generale, supuse procesului de optimizare au fost preavizați cu privire la încetarea raporturilor de serviciu, în corespundere cu prevederile legislației muncii și celei ce ține nemijlocit de activitatea Procuraturii, asigurându-le în acest sens toate drepturile legale în vederea exprimării opțiunii de a alege o altă funcție vacantă din cadrul sistemului Procuraturii.

În rezultatul procedurilor legale realizate, la moment au rămas să activeze în funcția de procuror în Procuratura Generală 69 procurori și respectiv 123 funcționari și personal tehnic.

În continuare această subdiviziune structurală urmează să exercite sarcinile principale ce țin exclusiv de stabilirea politicilor la nivel de sistem al Procuraturii, precum și administrarea acestui sistem.

Respectiv, activitățile ce țin de domeniul urmăririi penale și reprezentării învinuirii în instanțele de judecată vor fi realizate nemijlocit de către procuraturile specializate și teritoriale.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram