economic

/VIDEO/ Benzina și motorina se scumpesc din nou. De mâine, vom plăti cu 13 bani mai mult per litru

04 января 2022, час 13:07
Делиться:

Benzina și motorina se scumpesc din nou. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță noi prețuri maxime de referință, care sunt mai mari cu 13 bani.

Respectiv,  un litru de benzină cu cifra octanică  A 95 va costa, mâine,  21 lei și 43 de bani, iar un litru de motorină – 17, 86 de lei.

Precizăm că, la 1 ianuarie, prețul la benzină a înregistrat un salt de aproape 60 de bani, iar motorina s-a scumpit, în medie cu 25 de bani.

Potrivit ANRE, creșterea prețurilor la produsele petroliere în noul an se datorează în mare măsură faptului că, începând cu 1 ianuarie 2022, s-au majorat cotele accizelor prevăzute de Codul Fiscal al Republicii Moldova.

Totodată, ANRE subliniază că, majorarea prețurilor bazată pe creșterea cotei accizelor poartă un caracter unic, fiind aplicată în prima zi de calcul a anului nou. 

În continuare, evoluțiile zilnice ale prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard vor fi influențate exclusiv de nivelul cotațiilor la bursele internaționale și ratele de schimb ale monedei naționale în raport cu dolarul SUA.

Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram