social

/VIDEO/ Filmulețul cu Robu numărând bani. Procurorul desemnat de CSP explică de ce a fost clasat procesul penal

04 января 2022, час 16:26
Делиться:

Ina Frunza-Bargan, desemnată de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) sa examineze pretinsele acțiuni ilegale ale procurorului general interimar Dumitru Robu, a dispus refuzul în urmărirea penală, iar procesul penal inițiat a fost clasat.

„Menționăm că, motivele care au stat la baza emiterii soluției de refuz în pornirea urmării penale, în privința Procurorului General interimar, Dumitru Robu, sunt determinate de faptul că, probele administrate nu confirmă faptul săvârșirii unor infracțiuni de corupţie sau conexe celor de corupție”, anunță reprezentanții Procuraturii Anticorupție.

Decizia procurorului de refuz în pornirea urmăririi penale, emisă în privința Procurorului General interimar, Dumitru Robu, poate fi contestată cu plângere procurorului ierarhic superior, în termen de 15 zile din momentul când s-a luat cunoștință de act, de către părțile implicate în cadrul acestui proces penal.

Pe marginea acelorași imagini video, a depus o sesizare la CSP și activistul Veaceslav Valico. Prin urmare, CSP a desemnat-o pe procurora Ina Frunza-Bargan sa examineze adresarea acestuia.

Membrii CSP au decis comasarea celor două sesizări și l-au desemnat pe procurorul anticorupție, Vasile Plevan să examineze toate aspectele invocate pe marginea acestui caz.

Refuzul vine după ce în noimebri 2021, în unele surse mass-media, a fost difuzată o scurtă secvenţă video, în care actualul procuror general interimar, Dumitru Robu, este surprind în timp ce ar fi primit bani în valută străină.

Procuratura Generală a venit cu o reacție, din numele lui Dumitru Robu, după apariția filmulețului video al cărui protagonist este. Într-un comunicat de presă, șeful interimar al Procuraturii Generale sugerează că imaginile au fost lansate cu scopul de a-l discredita.

Ulterior, Dumitru Robu confirmă că imaginile sunt autentice însă nu ar fi vorba despre un caz de corupere, dar primea 10 mii de euro pentru un automobil cumpărat de la cumnatul său, aflat în Italia.

Dumitru Robu, în vizorul procurorilor anticorupție. Va fi pornită o investigație după apariția imaginilor în care este surprins numărând o sumă de bani

02 декабря 2021, 12:12

Автор
Nadia Mihuța
Делиться:
Подпишись на TV8.md: Facebook, Telegram, YouTube, Instagram и TikTok!
TelegramWhatsappViber
Отправить нам новость

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram